Cocuklar icin Kitapla Buluşmanın En Güzel 13 Adresi

Sosyal Medya stili bir top 10 listesi de biz oluşturalım istedim. Öyle bir liste olsun ki, bugün ne yapabiliriz diye düşünürken geriye dönüp bakacağımız anlamlı notların olduğu bir klavuz olsun.
Üstelik bu kadar güzel çocuk kitabı varken ve  hepsine sahip olamıyorken çocuklarımızın onlara erişmesini satın almadan da sağlayabiliriz. Alışkanlıkları bu şekilde değiştirmek harika olmaz mıydı?
Hatta kimbilir belki de bu mekanlardan birinde çocuklu, anneli buluşmalar bile düzenleriz.
İstanbul dışındaki mekanları gözlemleme fırsatımız olmadığından bu klavuz tecrübelerimizle oluşan bir  İstanbul Çocuk Kitapları Klavuzu olacak. Kusur ve eksiklerimiz affoluna zira listeleri daraltmak pek zormuş !
Ve işte kitap noktaları!




Kitap parkı/ Küçük Çamlıca / Üsküdar     0216 318 88 34

Bogaziçi Eğitim Hizmetleri - Multibem uygulaması olan Kitap Parkı, keyifli mekanında çocuğunuzla birlikte kitaplara dokunarak, onları okuyup lezzetine vararak ve arzu ederseniz satın alarak harika zaman geçirebileceğiniz bir adres. "Sus çocuğum, shhhht!" uyarılarına maruz kalmadan hem de..Daha ne olsun. Biz çok sevdik, siz de bir uğramak istersiniz belki diye söylemiş olalım. Küçük Çamlıca Korusu girişinin tam karşı köşesindeki yeşil köşkte sizi bekleyen başka hoş sürprizler olabilir.. :)  Multibem'le tanışmak için de şahane bahane doğrusu!
Detaylar buradan











İyi Cüceler Kitabevi / Caddebostan / Kadıköy  216 385 91 11

İyi Cüceler'i birdolapkitap.com'la tanıdık ve gıyabında pek de sevdik. Kitap okuma saatleri, mini atölyeler ve etkinliklerle çocuğunuz eğlenir ve ögrenirken birşeyler içebileceğiniz bir kafesi de var.  Atölyeler ücretli ve rezervasyon gerekiyor. Buradan







İnteraktif Çocuk Kütüphanesi / Selamiçeşme Özgürlük Parkı / Kadıköy  444 55 22

Bundan bir yıl önce açılacağı haberini alarak özlem ve heyecan içinde  çektiğimiz ipin ucundan beklentimizden fazlası çıktı. Öyle ki bulaşık makinesinin icadına övgüler dizip mucidine hayır dualarda bulunan annelerimiz gibi yad ettikçe dua eder olduk. Yeter mi? Yetmez elbette, daha çok olsun. Heryerde olsun!
Yolu Özgürlük Parkı'na düşenler ille de uğrayıp değerlendirsinler; yolu düşmeyenler o yolu oraya ille de düşürsünler derim.
Daimi olarak hizmet veren kütüphanede tüm etkinlikler ücretsiz.
Kitap okuma saatleri  ve farklı etkinliklerle birlikte, deneylerle de çocuklara dokunan kütüphanenin bir güzel yanı da ebeveynlere yönelik seminer ve eğitim programlarını unutmamış olmaları.
Kütüphanenin açılış saatleri kış aylarında 09.00-17.00 arası, yaz aylarındaysa 09.00-18.00 saatleri arasında.
Her gün 11:00 ve 15:30 da düzenli okuma saatleri var.  Kitap ödünç verme sistemleri yok.







Mihrimah Sultan Çocuk Kütüphanesi / Üsküdar  216 342 74 54

Pazar ve Pazartesi günleri dışında her gün 08:30 - 17:00 arasında ziyarete açık olan kütüphanenin geçmişi çok gerilere dayanıyor.
Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı Mihrimah Sultan tarafından 1547 yılında Mimar Sinan'a yaptırılan camiin Sübyan Mektebi 1968'de restore edilerek Çocuk Kütüphanesi olarak kullanılmaya başlanmış.
Kütüphane 6235 kitapla ödünç verme ve üyelik sistemiyle hizmet veriyor. Ziyaretçiler inceleyebilir, okuyabilir ve ardında dilerlerse üye olarak kitap ödünç alabilirler.
Üsküdar Mihrimah Sultan Camii avlusunun arka girişinin hemen altında yer alan kütüphane nisbeten küçük bir alanda olsa da 2 katlı ve 2 salonu bulunuyor. Bildigimiz kadarıyla etkinlikler, okuma saatleri ya da farklı uygulamaları yok ancak mimari dokusu, okul öncesi kitapların varlığı ve fiziki konumu dolayısıyla içimizi ısıtan pek sevdiğimiz bir mekan.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Kütüphanesi / Ünalan / Üsküdar   216 324 5155

Pazar hariç her gün 08.30-17.00 saatleri arasında hizmet veren kütüphane Şemsipaşa İlçe Halk Kütüphanesi'nin ikinci katında, 250m2'lik bir alanda hizmet veriyor.
Üsküdar, Ünalan Mahallesi Soyak Sitesinde Üsküdar Belediyesi tarafından 25 yıllığına Kültür Bakanlığı'na verilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Kütüphanesi 05.08.1993 tarihinde kütüphane olarak hizmete açılmış.

Okuma saatleri gibi etkinliklerle birlikte okul öncesi çocuklar için de yayınları mevcut.

Kullanıcılarının çoğunluğunun çocukların oluşturduğu kütüphanede 2012 yılı sonu itibari ile 9756 kitap, 35 adet kitap dışı materyal ve 9 adet süreli yayın bulunuyor.



Kadıköy Halk ve Çocuk Kütüphanesi / Söğütlüçeşme Camii Arkası / Kadıköy  216 348 23 93

Pazartesi ve resmi tatiller dışında her gün 08:30-16:30 arası ziyarete açık olan kütüphanede çocuk, yetişkin, ödünç verme, danışma, kulaklıkla müzik dinleme, fotokopi ve süreli yayınlar olmak üzere 7 adet bölüm bulununuyor.
Ayrıca gitmeden önce belediyenin web sitesinden e-kütüphane hizmetinden faydalanarak bilgi edinmek mümkün.
Görme Engelliler için olan bölümde Müjdat Gezen tarafından kütüphaneye bağışlanmış olan çok sayıda sesli eser de mevcut. Her yaş ziyaretçiye açık olan kütüphaneden ikametgah ve 2 adet fotografla üye olunarak 15 gün süreyle kitap ödünç alınabiliyor.


Bilgi Evleri / Her yerde! / Her zaman!

Belediyeler tarafından tahsis edilen binalarda ilkokul ve ortaokul ögrencilerine eğitim desteği verilirken aynı zamanda kütüphanesi, kulüpleri ve halka yönelik seminerleriyle bilgi evleri neredeyse her ilçeye kütüphaneler ve küçük kültür merkezleri taşımış durumda.
Evlerde etüt odaları, yaz aktiviteleri, kitap okuma saatleri, geziler, seminerler ve çok sayıda bilgisayarla eğitim desteği veriliyor. Tüm faaliyetler ücretsiz. İstanbul içinde birçok ilde ve İstanbul dışında bazı belediyelerin de bilgi evleri var.
Üsküdar Bilgi Evleri hakkında bilgi almak isterseniz bir başlangıç olarak şöyle buyrun.

Fatih Bilgi Evleri için de buradan




Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı / Beykoz Belediyesi / Belediye Meydanı

Bu yıl 23 Nisan günü ilk kez ve tamamen çocuklar için düzenenen fuara 40 yayınevi ve 20'yi aşkın konuk yazar katıldı.  Ataşehir ve Kadıköy Belediyelerinin çocuk kitabı şenlikleri ardından  Üsküdar Kitap Fuarı, yılı tam bir çocuk kitapları yılına çevirdi nazarımda. Deli gönül ister ki sayıları artsın, yıl boyu ve gelecek yıllarda da bizi ıssız bırakmasınlar.
Takvimimize gelecek yıl için işaret koyduk bile!
Bu yıl ziyaret edemedik, seneye ya nasip!






İBB Sesli Kütüphane / Eyüp   0212 417 25 46

Görme Engelli bireylerin yazılı ve görsel eserlerden yararlanması sorumluluğuyla 1997 yılında kurulan sesli kütüphanede çokca çocuk kitabı da mevcut. Bu vesileyle belirtelim ki Gönüllü Okuyucu Formu'nu doldurup başvurarak Görme Engelli bir çocuğun dünyasına ışık olma fırsatımız var.

Detaylı bilgi ve gönüllü okuyucu başvurusu buradan, 
Katalog taraması içinse buraya lütfen. 



34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı / Beylikdüzü  

Bu yıl İstanbul Kitap Fuarı etkinlikleri arasında çocuklar ve/ ya da çocuklarla paylaşılacak çok sayıda özel etkinlik olacağına şüphe yok.
Hafta içi 10.00-19.00 saatleri arasında, hafta sonu ise 10.00-20.00 saatleri arasında ziyarete açık.
Çoook geçmiş yıllardaki tecrübelerimize dayanarak keyifle ve merakla bekliyoruz. İnşallah bu yıl kaçırmayız :)

"Kuruluşumuz TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenecek 34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 07-15 Kasım 2015 tarihleri arasında kapılarını, 25. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı olarak TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de açacak.

Bu yıl 34. kez düzenlenecek İstanbul Kitap Fuarı’na yurt içi ve yurt dışından 800’ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak. Fuar boyunca 50’den fazlası çocuklara yönelik olmak üzere, 300’e yakın kültür etkinliği düzenlenecek. Kültür etkinlikleri ve 9 gün boyunca gerçekleşecek binlerce imza günü, yazarlarla okurlarını buluşturacak.

Öğrenci, öğretmen, emekli ve engellilere ücretsiz olan fuarımızı, hafta içi 10.00-19.00 saatleri arasında, hafta sonu ise 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Fuarın son günü olan 15 Kasım 2015 Pazar günü ise fuarımız 19.00’da kapanacaktır."

Etkinlik programı, katılımcılar ve ulaşım gibi detaylar çok yakında burada


Uluslararası Dijital Çocuk Kütüphanesi  http://en.childrenslibrary.org

Uluslararası Dijital Çocuk Kütüphane'sinde farklı dillerde yüzlerce kitabı online olarak okumanız mümkün. Maalesef yok denecek kadar az Türkçe esere sahip. Ancak gönüllü çevirmen olarak başvurarak Türkçe eserleri sisteme kazandırmak mümkün.

Ahmet Süheyl Ünver Halk Kütüphanesi / Ümraniye   216 634 44 22

Hafta içi (Pzt – Cuma) : 09:00 - 20:00
Hafta sonu (Cts – Pzr) : 09:30 - 18:00

Kütüphane Ümraniye Haldun Alagaş Spor Kompleksi içinde yer alıyor. Okul öncesi çocuklar için çok sayıda ve bazıları da az bulunan kitaba sahip olan kütüphanede 18.000 civarında eser var.

1 adet fotoğraf ve Kimlik bilgileriyle üye olunduktan sonra 30 gün süreyle 5 kitap ödünç almak mümkün. Çok sevdiğimiz çocuk kitabı yazarlarının eserlerini de barındıran kütüphane gözde mekanlarımızdan biri.


Metin And Kütüphanesi /  Sefaköy   212 580 70 10

Hafta içi (Pzt – Cuma) : 09:00 - 20:00
Hafta sonu (Cts – Pzr) : 09:30 - 18:00

Sefaköy Spor ve Kültür Merkezi içerisinde bulunan Metin And Kütüphanesi 2008 Yılının Ağustos ayında, Türk Tiyatro,Temaşa Sanatlarımız,Minyatür ve İstanbul çalışmalarıyla meşhur Metin And’ın ismi verilerek, Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü tarafından hizmete açılmış.

 8 bin kitap bulunmakta ve 15 süreli yayına sahip kütüphanede üye olarak 30 gün süreyle 5 kitap ödünç alınabiliyor.
Yine çok sevdiğimiz okul öncesi eserlere ulaşmak da bu kütüphanede mümkün.



 FAYDALI OLABİLECEK BAĞLANTILAR:


1.İBB Kütüphaneler Kataloğundan ulaşmak istediğiniz eserlerin size en yakın adresini ögrenebilir ve müdavimi olacağınız kütüphaneye kendiniz karar verebilirsiniz.
(Arama yaparken büyük harfler ve Türkçe karakterler seçilmeli)

http://katalog.ibb.gov.tr/yordambt/yordam.php?-ac=arama&betik=

2. http://www.istanbulkutuphaneleri.org

3. http://kitapokuyancocuklar.org


















0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement