Yalayip Yutmak Için Hikayeler

Yine bir kütüphane ganimetinden bahsetmek için yazıyorum. Her akşam yeni bir kısa hikayesini seçip okuduğumuz 'Yalayıp Yutmak İçin Hikayeler',  Kaknüs yayınlarından çıkmış. Çok sayıda farklı yazar tarafından kaleme alınmış bu hikayeler, enfes resimlemesiyle öyle iştah açıcı ki son kütüphane ziyaretimizden beri kitaplığımızın tüm diğer kitaplarının pabucu damda ^_^  bizden söylemesi!

Ancak hemen bir uyarıda bulunayım ki fazlaca korunaklı yetiştirdiğimiz çocuklarımız için sakıncalı(!?) olabilecek öyküleri de var.. Françoise Le Gloahec'in yazdığı 'Mucizelere İnanır mısınız?'da olduğu gibi. Hikayenin kahramanı Emir babası işsiz kaldığı ve kirasını ödeyemediği için sokakta kalmıştır. Üstelik annesi de ortalıklarda yoktur. Ardından bir miktar da sihirle bazı mucizeler gelişir..veee mutlu son :)

Yazar Marc Van Laere'nin 'Artık Dev Olmak İstemeyen Dev' hikayesi ise kabul görmek ve arkadaş edinmek için yine biraz sihirle kendinden vazgeçen..normal boyutlara dönen bir devden bahsediyor. Mesajdaki güzellik korkutucu olmamaya çalışmak olabilirdi. Ancak maalesef önerme, devin tamamen başka birşeye olağan dışı bir biçimde dönüşmesi olunca mesaj çok sıkıntılı bir hal almış. Yani bu öyküyü okurken çaktırmadan değiştirmenizi öneriyoruz. Mesela masalın sonunda çocuklar onun Dev olarak daha sevimli olduğuna karar verebilir..ondan degişmemesini isteyip, onu öylece sevdiklerini söyleyebilirler.
Önyargı ve korkularımızın anlamsız olabileceği vurgulanabilir. Cesarete ve dost canlısı olmaya dair sinsi imalar yapılabilir.
E yazar da kusurumuza bakmasın, anneyiz biz boru diil! :D

Eleştirilerimiz müstesna ..okuyun, minik okurun elbet var bir bildiği ! Zira yalayıp yuttu hikayelerin hepsini! ;)





Yastık, @1elmanin2yarisi / instagram 












0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement