Her Gün Masal Dinleyip, Yapraklara Yazandır, Yerini Alacak Masalcının Adı Can'dır!

Yüzüklerin Efendisi, Hobbit gibi filmlerdeki eciş bücüş enteresan yaratıklara benziyor bizim Masalcı Fare..bildiğiniz farelerle uzaktan yakından ilgisi yok anlayacağınız. Hele de kafasına geçirdiği kapşonu ve elindeki asayla neredeyse Gandalf!
Ancak bizim Masalcı Fare, yaşlı ve çoook yorgun..
Dizleri dayanmıyor, kümes kümes gezip meraklı tavuklara masal anlatmaya!
Masal ülkesine gitme zamanı da gelmiş artık, fakat bulamıyor yerine masal okuyacak kişiyi.
Can'mış adı, masal dinler, yapraklara yazarmış..alameti farikası bunlarmış.
Gezmiş, dolaşmış meraklı tavuklar ve küçük koç Belino..takılmışlar Masalcı Fare'nin peşine..Acaba nelerle karşılaşmış, kimlerle tanışmışlar. Bulmuşlar mı dersiniz Can'ı? Ezop Dede'den yok başka ipucu, bulacaklar artık masalın sonunu.. :)
Yoksa unutulacak sonsuza kadar, Ezop dedenin masalları!

Baskı hataları var çokça..
Çeviride akıcı olmayan bazı yerler.. Ama gül diken iliskisiyle pek sevdik biz bu masalı!

Fransız komedyen ve yazar Christian Jolibois tarafindan yazılan, Christian Heinrich tarafindan resimlenen, "Chrones Vacances" ödüllü kitabın girişinden yazar hakkında:

" İrlandalı bir peri ile İtalyan bir kurbağanın çocuğu olan Christian Jolibois bugün 352 yaşında. Masal ve öykücükler anlatmaktan hiç yorulmayan yazar, daha fazla yazı yazmak için geçici bir süreliğine Fırtına adlı yelkenlisini Bourgogne yakınlarındaki küçük bir köye demirledi. Yazar ağaç dili, gül dili ve tavuk dilini çok iyi biliyor"

Evet, yazar muhakkak ki tavuk dilini iyi biliyor. :) Türkçeye kazandırılmış diger kitaplarını keşfetmeyi bekliyoruz şimdi heyecanla. Iyi ki tanışmışız Jolibois!

Meraklı Tavuklar / Masalcı Fare
Christian Jolibois
1001 Çicek Kitaplar
5+





0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement