Teneke Orman

Mutlu olmaya kararlı bir insan hurdalıkların içindeyken.. ya da dünya yüküyle dert omuzlarındayken de pekala bunu başarabilir. Ne bileceğim derdinizi! Konuşuyorum işte, boş boş..
 Ama..Ya mutluluk bedava değilse?.. Bolca halini kabullenme, bir miktar da sevgiyle nazar etmeliyse yaradılana?
Yaradandan ötürü yaradılanı sevmekteyse işin sırrı, derdini sevmekteyse?
Hayal kurmaktan vazgecmeyen, gördüğü rüyaların renkleriyle betondan dünyasını boyayan bir ressam Teneke Orman'ın yaşlı adamı.
Adeta, şehir hayatında betonların ve egzos dumanıyla kaplı gökyüzünün ortasında, rengârenk hayallerin ipine tutunan bir modern zaman insanı o.
Sen, ben, o...
biziz o yaşlı adam..büyümeye dirençli yetişkinleriz! Hayal kurmaktan, çocuk penceresinden dünyayı temâşâ etmekten vazgeçmeyen bizler. O kadar çok inanacağız , o kadar çok çabalayacağız ki..Birgün hayalini kurduğumuz dünyayı her birimiz yerden bir taş alarak, her taşı başka renge boyayarak bir mozaik gibi birlikte inşa edeceğiz.
İnanırsak olur!
Karamsar ve soğuk gelebilir ilkin Teneke Orman size.. içinizde bir yerlere dokunabilir. Yanlız olduğunuz zamanlara, mahrum olduğunuz anlara, sevgisizliğe. Ama öyle devam etmeyecek elbet masal. Her gecenin bir sabahı oldugu gibi Teneke Orman'in da yaşlı adamın hayallerindeki o orman olması an meselesi!
Umudu yeşerten bu harika masalı illa ki okuyun!

"Bir zamanlar bir orman vardı. Dunyanın bir ucundaki bu orman, herkesin isteyeceği şeylerle doluydu. Ormanın tam ortasındaki küçük evde, bahçesinde dev gagalı tukanları, ağaç kurbağaları ve kaplanları olan yaşlı  bir adam yaşardı."

Teneke Orman
Yazan, Helen Ward - Resimleyen, Wayne Anderson
Çeviren, Şiirsel Taş
Remzi Kitabevi
3+

Notlar: Olur da kelimeler konusunda hassassanız, yaratma kelimesinin yerine inşa ettiyi tercih edebilirsiniz pekala. Ya da yaşlı adamın ayışığı altında oturup hayallerindeki ormanı dilediği yerde "bir dilek tuttu"yerine "....olmasını istedi" diyebilirsiniz. Tercihinize bağlı olmak uzere bu detaylardan haberdar etmiş olalım.


















0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement