Bir Zamanlar Bir Göl Varmıs

Boyut Yayınları Giunti Masal Kütüphanesi serisinden "Bir Zamanlar Bir Göl Varmış"ı çok sevdik. İtalyan yazar ve illüstratör Gloria Francella'nın resimlemesi, ustalıklı kurgusu ve sade diliyle çok hoş bir masal.
Iyiliğin ve kötülüğün katışıksız olmadığı, güzelliğin bazen sadece birazcık sevgi ve daha dikkatli bir göz gerektirdiğini anlatan masal "ikinci şans"ların önemine dair bir güzelleme aynı zamanda.
Agaçların ve çiçeklerin ortasındaki masmavi gölde yaşayan, büyük, kötü kalpli ve çirkin canavar, aslında dost edinilmesi güç olan kocaman, kırgın bir kalpten başkası değil.
Kırgın kalbi onarıldığında, nazikçe, hoş sözlerle muamele edildiğinde ve olduğu gibi kabul edildiğinde parlak tüyleri ayışığında parıldayan iyi kalpli bir canavara dönüşüyor.
Yeryüzünde dili sevgi olmayan hiçbir canlı olmadığını hatırlatıyor masal bize!
Telafi şansı olduğunu da.. Minik oğlum hata yaptığında kötü bir çocuga dönüştüğünü düşünüp kederle bir köşede ağladığında ona hatırlattığım şey, insanların değil eylemlerin kötü olduğu. İşte tam da bunun masalı bu! Anlamanın, dinlemenin, affetmenin, orta yolu bulmanın..
Herşeyin göründüğü gibi olmadığı dünyada, sevgiyle ışıldayıp, sevgiyle kirinden pasından arınan canavarlarız bazen. Anlaşılmayı, kabul edilmeyi, dinlenmeyi bekleyen.
Trafikte canavar, iş yerinde canavar, evlerinde canavar. Ya biz bir canavarken biri, ayışığında parlayan suretimize iltifat etse, kabul etse derdimizi, ucundan tutsa?
Sevgi dili ne güzel şey! Bir söz, bir dünya değiştirir!
“Güzel gören güzel düşünür. Güzel düşünen, hayatından lezzet alır.” 
...

"Bir zamanlar, ağaçların ve çiçeklerin ortasında masmavi bir göl varmış, suları temiz ve berrakmış ve hergün küçük ve iyi kalpli canavar, gölde mutlu mutlu oynarmış..."

Bir Zamanlar Bir Göl Varmış
Gloria Francella
Giunti Kids / Boyut Yayın Grubu
3+







0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement