Bir Film, Bir Kitap

Dünyanın en büyük şehrindeki en büyük şehir kütüphanesinin, en uzak odasının, en uzak rafındaki unutulmuş, okunmazlıktan üzerinde dünya yüküyle toz birikmiş masal kitaplarının kahramanları, bir gün neden okunmadıklarını anlamak için masallarından firar ederse ne olur?

Ya onları okuyan, diğerleri de okuyabilsin diye rafa geri koymaz ve tamamen unutulurlarsa?

Uzun zamandır bloğa yazılmayı bekleyen ama kutüphane ganimetlerinden bir türlü sırası gelmeyen "Kütüphane Macerası"ndan bahsetmek niyetim. Bir de filmden, "Eleanor's Secret". Film tavsiyesi için Sümeyye hanıma teşekkürler. :)

Sihirli Kitaplar ismiyle cevrilen animasyon film bir ölümle başlıyor ve bir sihirli bir vasiyetle sürüyor. Ölümle ilgili yakın zamanlı bir hassasiyetiniz yoksa 5+ yaş grubuyla keyifle izleyebileceğiniz bir film.

Her iki hikayede de kitaplarını terk eden masal kahramanlarının gerçek zamanlı maceralarını okuyacak, izleyeceksiniz.

Çokça masal kahramanı ve dolayısıyla çokça da masala atıfla esnek bir zaman düzleminde karmaşık ve felsefi bir kurguda süren bu fantastik masal kitabı için 5+ yaş önerisinde bulunacağım ancak subjektif olduğunu göz önünde bulundurarak siz onu 6+ olarak kabul edin. :)

Bu uyarı da ebeveynler için: Kendinizi "Bitmeyecek Öykü"* gibi bir labirentte hissetmemek icin, okumaya erken başlayabilir ya da enerjinizi tasarruflu kullanmak için, " Arkası Yarın" usûlünü deneyebilirsiniz.

Ya da bırakın da, bu kitabı, okumayı öğrendiklerinde kendileri okuyuversin.
Birbirini destekleyen bu iki hikayeyle çocukların kitaplarla kurdukları bağın başka bir boyuta taşınabileceğini umuyorum.

*Bitmeyecek Öykü, Michael Ende
*Sihir konusu bizim ilede hayal dunyasının eğlenceli bir mahsulünden ibaret. Gerçekle hayal arasındaki çizgiyi hem itikadi, hem de psikolojik açıdan izah etmek mühim.


Kütüphane Macerası
Kašmir Huseinović
Final Kültür Sanat Yayınları
5+











0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement