Gunesi Kırmızıya Boyayan Çocuk

Güneşi boyamak çok yanlış! Çok güzel bir rengi var bir kere onun! Hem kırmızıya boyarsa hiç aydınlatmaz ki dünyayı!?
Diye daha isminden, art arda sıralayınca bizim minik okur itirazlarını..fırsat bu fırsattır diye, aldım elime sazı. Günü ve geceyi konuştuk, gökyüzünün yumuşacık kadifeden renklerini, güneşin al yanaklarını, gri bulutların asık suratını, hüznünü.. Konuştukça konuştuk, konuştukça arttı merakı ve Güneşi Boyuyan Çocuk'un ya da yazarın derdini anlayıp gülümsemeye başladı. Gülümsedikçe gülümsedi, gülümsemeleri kıkırdamalara dönüştü. Bir saga bir sola dönüp uykuyla güreşen baba, homurdana homurdana minik oğlanın yatağına gitti. Kaldık mı ayarsız neşemiz ve merakımızla baş başa!
Yazar N.Aylin Atilla'nın kitabı Güneşi Kırmızıya Boyayan Çocuk'un verdiği ilhamla, sabahı zor ettik. Çünkü o kadar çok konuştu, o kadar çok sordu ki minik oğlan, ertesi gün için planlar yaparak kitap kucağımızda uykuya dalıverdik.
Ege'deki bir sahil köyünde geçen bu masal bir an önce önemli işler yapmak isteyen bir çocuğun masalı. Ya da güneşin, ya da masalcı amcanın, ya da envai çeşit rengin, her varlığın ve yapılan her işin yeri doldurulamaz değerinin..
Annesinin tanımadığın insanlarla konuşma öğüdünü unutan kahramanımız Ali, masalcı amcayla konuşurken bizim oğlan tekrar sessizce homurdanarak araya girdi.
Burada da bir mola verip bir yabancıyla sohbet etmenin güvenli olacağı zamanları tartıştık.
En çok da güneşin batışını ve doğuşunu hikayeleştiren yazarın, güneşin denizde yıkanıp sabah tekrar sapsarı, ışıl ışıl yeni güne uyanışını anlattığı o satırlara bayıldık.
Belki siz de bizim gibi, okuduktan sonra, güneşi yolculamak üzere bir tepeye tünersiniz. Belki aynı tepeden, belki karşılıklı tepelerden birbirimize el sallarız. :)

Güneşi Kırmızıya Boyayan Çocuk
Yazan, N. Aylin Atillâ
Resimleyen, Mehmet Ökkeş İlhan
Mandolin
4+






0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement