Baloncu Dede ve Üç Küçük Yaramaz

Peri Bacaları ülkesinde, üç küçük yaramaz! Gökyüzünde süzülen balonuyla bulut toplayan Baloncu Dede'yi seyrederek uykuya dalarmış.
Baloncu dede çok ilginç bir adammış doğrusu! Tombul gri bulutların suyuyla sebzelerini ve çiçeklerini sularmış. Küçük beyaz bulutları ise çubuklara takar, üzerine renkli şeker serperek pamuk helva yaparmış.
Baloncu dede sadece bulut değil, masal da toplarmıs. Üç küçük yaramaz bu masalları dinlemeye doyamazmış. Üç.. yooo, dört küçük yaramazmış aslında onlar. Biri küçük oğlak, diğeri kuzu, beriki köpekmiş. Dördüncüsü de masalı okumakta olan insan yavrusu kelebekmiş.
Yine Feridun Oral'ın yazdığı ve harikulade biçimde resimlediği bu eser peri bacalarıyla çevrili kırlarda, çayır kokulu, güneş rengi bir masala götürüyor okuru.
Bir daha, bir daha gizlice binerek balonuna, Baloncu Dede'yle bulut topluyor okur.
Tadına doyulmaz bu hikayeyi okumak için uzun cümleleri sabırla eşikten atlatacak ustalıklı bir okuyucu gerekiyor. Ağır ağır okumalı, okurken bir yandan telefon karıstırılmamalı mesela. Göz ucuyla başka konulara kaçılmamalı. Zira Baloncu Dede bulutların arasında yitip gidebilir saniyeler içinde 😉💕

Dipteki not: Kitabı 6337.kere okuyuşumuz sırasında burada bahsetmediğim bir şeyi fark edip döndüm.
Efendim kitabın isminde de var olan "yaramazlık" ifadesi ve düşüncesi hikayenin devamında "Yarın size pamuk helva yok!"sözüyle perçinleniyor.
Yani bu hikaye yaramazlık yapan yavrular, ödül ve ceza içeriyor.
Mahrum kurallar ve sonucları in, ödül ve ceza out ise not düşmüş olalım ;)

Baloncu Dede ve Üç Küçük Yaramaz
Yazan ve Resimleyen, Feridun Oral
Yapı Kredi Yayınları
3+ ve büyümeye dirençlilere!










0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement