Hikayelerle 365 Gün Dua

Ali Karaçam ve Hasibe Şahin'in kaleme aldığı, Sevgi İçigen'in resimlediği bu hikayelerle dualar kitabının tek kusuru çeşitli yaş aralıklarındaki çocuklara hitab eden hikayeleri bir arada sunuyor olması olabilir.
Zira 3 yaşındaki bir çocuğun dünyası için erken olan kavramlar 6 yaşındaki bir çocuk için günlük hayatının bir parçası.
Oğlum çok küçükken aldığımız Hikayelerle 365 Gün Dua ile iletişimimiz yakın zamana dayanıyor. 5 yaşındaki oğlum her gün bir hikaye / dua okuyarak uykuya daha rahat geçtiğini ve kötü rüyaların onu terkettiğini düşünüyor bir süredir.
Bazen o kadar mutlu ediyor ki okuduğu hikaye, sayfalarına bir öpücük konduruyor, ardından annesinin yanağına! Gülümseyerek dalıyor uykuya.
Didaktik çocuk kitaplarıyla sorunlu olduğumdan bahsetmiştim.
Zannettiğimizin aksine çocuklar da, bilhassa parmak sallandığını hissettiklerinde buz gibi soğuyorlar.
Tahmin edersiniz ki dualar kitabı da öğretici tavsiyelerin hikayeleştirildiği ve dua ile tamamlandığı dualardan oluşuyor. Rahatsız edici açıklıkta ve parmak sallayarak değil elbet.
Her nasılsa hikaye süsü verilmiş tavsiyelerden hoşlanmayan oğlum 365 gün duayı çok sevdi. Fakat hemen belirtmeliyim ki itinayla seçerek okuyor. Başlığı okuyoruz, resimlemeye bakıyoruz, olmadı ilk iki satırı okuyoruz ama sonra başka bir hikayeye geçiyoruz. Muhtemelen sizin tercih edeceklerinizle aynı olmayan hikayelere. Miniklerin kalbi nerede atarsa :)

Dini , manevi degerler ihtiva eden çocuk kitaplarını edinirken de oğluma okurken de tavsiye edecekken de daha titiz ve cekingen oluyorum. Çünkü taklid ederek, takip ederek ve biz yaşarken bizimle yaşayarak öğrenen çocuklarımız için öncelik bizim ne yaptığımız olsa da..
Daha bu kadar küçükken sonradan düzelmesi güç yanlısların yerleşmesinden endişe ediyorum.

Eleştiriler saklı kalmak üzere, en kıymetlisini, inancını sarıp sarmalayıp kaldırmak istemeyen, çocuklarıyla tanıştırmak, dünyalarının parçası kılmak isteyen ebeveynler için onların hassasiyetini paylaşan, kuyumcu titizliğinde çalışılarak hazırlanmış nice çocuk kitabına daha ihtiyacımız var.
Var olanlar kusurlarıyla beraber iyi ki varlar,
Bu gayreti paylaşanlar iyi ki varlar!

Hikayelerle 365 Gün Dua
Ali Karaçam - Hasibe Şahin
Nesil Çocuk
5+









0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement