Komşu Teyze

Çocuklarla yaşlılar arasında gizemli ve saygın bir köprü inşa eden bir  hikaye Komşu Teyze. Avusturyalı yazar Heinz Janish'in yazdığı, Helga Bansch'ın resimlediği eser maharetli, derdi olana yetişen, çocukları pek seven, sevgi dolu, yardımsever komşu teyzelerin masalı.
O sebeple olsa gerek, pek bizden, pek sıcacık.
Tam böyle bir komşumuz var bizim de. Şimdilerde üzgün ve mahsun..Hayat arkadaşını kaybetmesinin avuntusunu komşu çocuğunda bulan.
Birbirlerine dost ve yaren olan bir küçük insanla  bir "kocamış çınar" onlar.
Küçük oğlum için yaşlılık çok korkunçtu uzun süre. Anne ve babasının yaşlandığı, sonra da öldüğü kabuslar gördüğü dahi olmuştu. Aile büyükleri çok uzaklarda olduğundan bu korku pekişiyor olmalıydı. 
Anneanne ve dedesi hayatımızın tam merkezinde, evimizde bizimle yaşamaya başladıktan sonra buruşuk bir ten, ağarmış saçlar ve masallar dökülen dudaklar esrarengiz bir etki bırakır oldu onda. Anneannesinin türkülerinden, dedesinin titreyen elleri ve gül yüzünden hikayeler dinledi.
Yeni başlayanlar ve yolu çoktan yarılayan çınarların bu sıradışi bağı o kadar derin ve besleyici bir kaynak ki..
Komşu teyzelere iyi bakmalı, hikayelerini iyi dinlemeli 😉
Yazar, eserinin sonunda, komşu teyzenin mahafetlerine uçmayı da ekliyor ki pek manidar doğrusu. Komşu teyzeler, neneler, dedeler uçup göçmeden kanatlarına konmalı!

Komşu Teyze
Yazan, Heinz Janish
Resimleyen, Helga Bansch
Yapı Kredi Yayınları
5+

Önemli not: Resimlemelerle ilgili bizi ozellikle rahatsız eden şeylerden bahsediyorum genelde. Bahsetmediklerimi hassasiyeti daha yüksek olabilecekler için iç resimlere alıyorum. O nedenle listenize almadan once blogdan incelemenizi öneririm.







0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement