Sihirli Öpücük

Uyku öncesi ritüellerimize son zamanlarda "Sihirli Öpücük" de ilave olundu. Suriye asıllı yazar Salma Koraytem'in Arapça Çocuk Edebiyatı eserlerinden "Sihirli Öpücük"ten bahsediyorum. Erdem yayınları Güzel Öyküler serisinden okuyup da paylaşmaya fırsat bulamadığımız çok hoş öykülerin varlığıyla beraber Zeynep'in öyküsünün yeri bambaşka.
Uykuya geçmekte hep çok zorlanmış olan oğlum gecenin gelmesini önlemek için camına çizdiği kocaman güneş resmini asan bu minik kızı çok eğlenceli buldu. Hele cadılardan korkuyor oluşuyla bir hayli eğlendi. Öyle ya Julia Donaldson, Axel Scheffler ikilisinin "Süpürgede Yer Var mı?" kitabıyla çok sevdiğimiz o cadılar, Cadı Vini'yle birlikte eğlencenin vazgeçilmez figürlerinden olmuştu bizim için.
Bizim oğlan için korkunç rüya, uykusunda, tanımadığı yabancı bir kadının ona masal okuması.. Evet bu da düşündürücü olsa da cadılar ve canavarlar onun deyimiyle, "çocuk oyuncağı"! 😀
Her ne kadar hiçbirşeyden korkmadığını iddia ediyor olsa onun da oldum olası uykuya geçmekle derdi var. Hele yakın zamana kadar hava karardı, gün bitti, daha çok planım vardı diye vaveyla etmeleri var ya, evlerden ırak!  Doğrusu kocaman bir güneş resmiyle camı kapatmak tam da bizim oğlana göre diye düşünmüştüm o sebeple okurken. 

Uyku oncesi dualarıyla birlikte biz de artık onlar gibi: bir alın öpücüğü, bir göz öpücüğü, bir burun öpücüğü, bir yanak öpücüğüyle bütün korkunç cadıları, canavarları, kötü düşünceleri kovalıyoruz. Aynı Zeynep gibi ufacık bir cadı bile uğrayamıyor rüyamıza!

Güzel Öyküler Serisi'nden elimize geçtikçe ve fırsatlar elverdiğince devam edeceğim.

Sihirli Öpücük
Güzel Öyküler 1 / Korku, cesaret, kendini tanıma
Salma Koraytem
Erdem 
4+












0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement