Hep Hayır Diyen Aslan

"Küçük aslan, hayırdan başka bir şey söyle, n'olur" 
"Hayır!"
Tavuk nine minik civcivlerine uyku vakti geldiğini hayırlattığında, heb birlikte, curcunayla, "hayır!"diyorlar. Aynı, az sonra Tavuk Nine'nin anlatacağı "Hep Hayır Diyen Aslan"ın hikayesinde olduğu gibi! 
O kadar cok ve o kadar büyük bir istikrarla hayır diyor ki, zavallı minik aslan bu hayırlar yüzünden başını büyük bir belaya sokuyor. Sürüye karışan "hayırcı" aslandan ürken zebralar, meseleyi sürünün koruyucularına havale edince minik aslan kendini ensesinden yakalanmıs, çitayla yolculuk yaparken buluyor.
Hem de, hep hayır diyen aslanlara bayılan dev ahtapotun olduğu Evet Adası'na doğru!
Dev ahtapot hayir diyen aslanlara gerçekten bayılıyor. Yapıs yapış ahtapot öpücükleriyle yapışkanlığı giderici sözcükleri öğrenene kadar oynuyorlar minik aslanla. 😃
Bu eğlenceli hikaye, hayır demekte ısrarcı çocukların canlarından bezmiş annelerine pek hoş gelebilir. Öte yandan "çok hayır dersen çita ense kökünden kapıverir" mesajı içerdiğinden kaçak dövüş tadı da verebilir. 
Iki durumda da muzırlık yapmakta ısrarcı cocuğun anne babası tarafindan yere yatırılıp bolca gıdıklanması ve yapış yapış öpülmesini salık veren bu eğlenceli kitabı çok sevdik.

Hep Hayır Diyen Aslan
Yazan, Christine Beigel
Resimleyen, Hervé Le Goff
Nesin Yayinevi


2+









0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement