Kudüs'te Bir Gün

Kaplumbağa Battuta ile tanıştınız mı? Hayır mı? İsim benzerliği sizi aldatmasın bizim Battuta, gezgin bir kaplumbağa. 1304-1368 yıllarında yaşamış ünlü müslüman seyyah İbn Battuta, kaplumbağa Battuta'nın büyük büyük dedesinin yakın arkadaşıymış. O da ismini aldığı İbn Battuta gibi bir gezgin.
Elimizde tuttuğumuz bu kitap Battuta'nın Kudüs Gezi Günlüğü!
Bolca fotoğraf çekmiş bizim için Kaplumbağa Battuta, bir sürü de not almış.
Dogrusu ya bu kitabı edinirken belki oğlumdan çok içimdeki çocuk heyecanlandı. En çok da Kenize Murad'ın, Joe Sacco'nun, Naci el-Ali'nin sözcükleri/çizgileriyle zihnime kazınan Filistin, Gazze, Kudüs ortak paydasından yükselen bir heyecan bu. Filistin mücadelesi ve dünyanın kalp kanatan sessizliğiyle konjonktürel olarak gündeme oturup, sessizce çekilen, inişli çıkışlı uzun bir mücadelenin heyacanı. Ne yazık ki..ve iyi ki! 
Buraya beni de aşan bir üç nokta koyduktan sonra..
Bu çok değerli Çocuk Edebiyatı eserinin yazarı Zeynep Sevde Paksu hanıma gıyabında teşekkürü borç biliyorum.
Tüm dünyanın ve elbette inananların hatıralarından, belleklerinden sinsice kazınmak istenen Kudüs'ü sonraki nesillere anlatmanın bu güzel aracını bize kazandırdığı için minnettarım.
Battuta'nın seyyah titizliğindeki Kudüs notları oldukça ince detaylarla bezeli olmasına rağmen 6 yaşına henüz girmiş oğlum tarafından çok sevildi. Henüz tüm detaylarla ilgilenmiyor olsa da, kitabın kokusuyla çekti içine Kudüs'ü.
Battuta'nın İstanbul macerasını okumak için sabırsızlanıyor şimdilerde 😃

Kudüs'te Bir Gün
Yazan, Zeynep Sevde Paksu
Resimleyen, Sümeyye Eroğlu
Profil Çocuk
7+ ve buyümeye dirençlilere!









0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement