Taş Masalları

"Bir erkek ve bir kadın varmış. Biri çocukları, diğeri kitapları seviyormuş. Evlenmişler. Birlikte ne yapalım diye düşünmüşler. ‘Taş Masalları’nı yapmışlar. "
Elif Konar Özkan ve Ümit Yaşar Özkan çiftinin 6 kitap 24'er sayfadan oluşan Taş Masalları serisi uzun süredir baş ucumuzdaki köşede, bir kavanoz taşla birlikte günümüz ve gecemizin eşlikçisi.
İrıli, ufaklı, yuvarlak, yassı, sivri, köşeli, desenli, düz, çizgili, benekli çeşit çeşit taşla resimlenmiş hikayeler çocukluğumuzun üç taş, beş taş, dokuz taşlı, bol masallı günlerine götürdü beni.
Taşa, toprağa, böceğe, kediye, köpeğe dokunduğumuz, hayata karıştığımız zamanlara.. Eşek arılarıyla kovalamaca oynayıp, gece karanlığında yarasa gözlem kulesine tırmandığımız günlere.
Renkli çocukluklar yaşayan yetişkinlerin, binaların arasında renkleri ekranlarda arayan çocukları için ilaç hüviyetinde bir seri bu.
Çocuk edebiyatı ilaç mahiyetinde reçete edilmez. Kötü davranışları yok etmek, zeka ve ahlak kazandırmak için okunmaz demiştim değil mi bir ara.
Hala öyle düşünüyorum. Bu ilaç ruha! ;)
Elbette doz aşımına aldırılmadığında ve sadece onlar sevdiğinde hükmü olan türden.
Serinin en sevdiğimiz parçası Taşlangoz'un masalı.
Hızla dönerken başımızı döndüren dünya bulantısına pek iyi geldi doğrusu.
İsimsiz Taşın Masalı'yla küçük varlığımızın değerine dair keyifli ve kadim bir öğretiden,Yalnız Taşın Masalı'yla imece ve beraberce var ve bütün olma halinden tattık.
Taş Oyunları'yla tatlı bir müsabakanın içinde buluverdik kendimizi, çokken bir olduk. Kelebekler uçuştu üzerimizde.Taşların Şarkısı'nın sessiz sayfalarıyla kendi şarkımızı yazıp, Afacan Taşların Masalı'yla düşlerimiz olduk.
Biz Taş Masalları'nı çok sevdik, bence siz de seveceksiniz.


Taş Masalları
Ümit Yaşar & Elif Özkan
Erdem Çocuk
0+ , her yaşa ve büyümeye dirençlilere!















0 yorum:

Yorum Gönder

 

Geri Dön

Facebook

Video Of Day

Advertisement